Дай рамо на метаболизма – с кои храни отслабваме

С наближаващата пролет все по-често се замисляме как да се справим с наследството от зимата, складирано под формата на излишни килограми. Ако се опрем на максимата, че храната е гориво за тялото, то в зависимост от нейния подбор и качества можем да се преобразим в супергерои, или в  постапокалиптични версии на себе си.

И без да използваме нашумелия термин „биохакинг” представяме на вашето внимание пет храни, които са бустер за метаболизма и, балансирани в правилните количества, ще ни помогнат да се чувстваме по-комфортно в кожата си.

Това са:

  • Яйца

Те са по-трудни за храносмилане, съответно тялото изразходва повече енергия, за да ги обработи, а от там и по-активното горене на калории.

  • Броколи

Ако миризмата при варенето им ви отблъсква, разсейте я като си припомните малките чудеса, които вършат за здравето ви. Броколите може да предизвикват „Иу!” реакция у малчуганите и да са съмнителен апетайзер за някои възрастни, но съдържат калции, който ускорява метаболизма. И като бонус – те са чудесно средство за детокс.

  • Цитруси

Те са неизбежното присъствие във всеки план за отслабване. Високото съдържание на витамин C в тях регулира нивото на инсулин в тялото.

  • Овесени ядки

Подобряват метаболитните процеси и с комбинацията си от полезни витамини и минерли са балсам за стомаха.

  • Какао

Черният шоколад е пълен с полифеноли и минерали, които ни тонизират и ни правят щастливи.  

 

За да скъсим пътя към мечтаната фигура е добре да не забравяме да водата. Тя съставя 70 % от тялото ни е изключително важен фактор в процеса на отслабване.