Да се погрижим за кожата през есента

През есенно-зимния сезон кожата на лицето ви се нуждае от нежна грижа, точно както и през лятото. През есента и зимата кожата допълнително се изсушава от студения вятър и от ниските температури, от рязката промяна на времето. Кожата се нуждае от подхранване и витамини, липидите намаляват и от студения вятър тя изсъхва. По-сухите кожи започват да се лющят, а мазните – стават сухи. 
Кожата се нуждае от защита не само отвътре, но и отвън. Затова е важно да внимаваш с какво се храниш, защото в почти всички случаи нездравословното хранене оказва негативен ефект на кожата. Хапват се повече продукти, които са богати на витамини и антиоксиданти. Така например цитрусите захранват кожата с необходимите витамини, премахват мъртвите клетки от епидермиса, избелват кожата и я лекуват от неприятни петна и лунички. 
Не бива обаче да се пренебрегват и подхранващите процедури, каквито се мезотерапиите.
Мезотерапията е метод за инжекционно вкарване в кожата на различни активни продукти. Процедурата обикновено се извършва чрез специална апаратура, наречена „пистолет”. Мезотерапията се използва в областта на лицето и шията за дълбоко подхранване на кожата, чрез вкарване на специални вещества-хиалуронова киселина, ретинол, витамини, микроелементи, прекурсори на килагена и еластина и др. Те са предназначени за повишаване на еластичността и хидратацията в дермата, които са намалели с възрастта и под въздействието на външни фактори.
 
Научете повече на: