Да премахнем целулита, мисия възможна

Въпреки твърдението , че целулитът е само козметичен дефект, в действителност истината се оказва съвсем друга. Според медиците портокаловата кожа е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността.

Сериозна причина за появата на целулит е наследствената предразположеност, следвана от възрастта. След което идва ред на нездравословното хранене - дневен режим, базиращ се на храни от рода на хамбургери, пържени картофки, пица и какво ли още не, изобилие от въглехидрати под формата на вкусни вафлички и липса на всякакви плодове и зеленчуци. От което неизменно следва проблемът с наднорменото тегло, при което в определен момент човек решава да се подложи на редуциращ режим на хранене, а честите колебания в телесната маса са следващата причина за появата на целулит.

Далеч не без значение се оказват заседналият начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Твърде тесните дрехи понякога могат да се превърнат във вреден навик и като следствие от това да настъпи нарушение в процесите на кръвообращение.

Понякога обаче появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма.

Един от най-успешните методи за справяне с целулита е лазерната липосукция. Премахнатите мазнини изчезват завинаги и при един умерен хранителен и двигателен режим тялото не възвръща предишния си вид и форми.

 

За повече информация:

https://www.omed.bg/Bez-bolka-Lazerna-liposuktsia-za-3100-lv-ot-MBAL-Ski...