Ботокс или хиалуронова киселина?

Често първите признаци на стареене на кожата поставят въпроса от нуждата за естетична намеса. Кой от двата  продукта да изберем - ботокс или хиалуронова киселина? Представяме ви действието на всеки един от тях, като отбелязваме, че изборът следва да се определи само от специалист, който използва сертифицирани продукти.

Ботоксът е продукт, подходящ за третиране на мимически бръчки. Инжектира се директно в мускулите, които ги причиняват и води до тяхното отпускане, а това има за ефект изглаждането на бръчките. Инжектира се в бръчките между веждите, около очите, в крайчетата на устните, по шията. Процедурата е неподходяща за бременни жени и за страдащи от неврологични и нервномускулни заболявания. Обикновено ефектът се запазва за 4-6 месеца за по-дълбоките бръчки и за 9-12 месеца при по-леките.

Хиалуроновата киселина е продукт, който възстановява загубения обем.  Чрез нея се поддържа доброто ниво на хидратация на тъканите. Производството на хиалуронова киселина в организма намалява с възрастта и постепенно се появяват бръчки и отпускане.

Инжектира се най-вече в долната част на лицето, зоната около очите, деколтето, ръцете, устните. Не е подходяща за бременни жени и за страдащи от автоимунни заболявания. Ефектът трае от  6 до 12 месеца.

Научете повече на: https://skinsystems.bg/bg/service/medical-center-sofia