Болки в коляното

Изпитвате неприятна и остра болка в коляното, понякога чувствате, че коляното може да ви откаже. Отлагали сте дълго и вече положението е нетърпимо. Търсите решение на проблема и отивате при личния си лекар. Той ви изписва лекарства, от които започва да ви боли стомаха и нещо за мазане, което вечер ви позволява да заспите.
Но болката не минава напълно или само малко намалява. Вече почвате да се питате „Какъв е проблемът по дяволите?”. Почват да ви се въртят разни неща в главата като например - "Вече съм стар/стара и имам артроза?!"

Причините за болката в коляното могат да бъдат много. Можем условно да ги разделим най-често на следтравматични, функционални нарушения на биомеханиката на долния крайник, дегенеративни и др.

След травма например от спорт, като падане + усукване от ски, най-често пациентът страда от структурна увреда в ставата. При нея често е засегната предната кръстна връзка.
При по-сериозни травми се увреждат допълнително и т.н мениск (вътрешен най-често), вътрешна странична връзка и/или комбинация от трите наречена "нещастната триада". Задължително в такива случаи е намесата на опитен лекар-ортопед, който чрез артроскопия да възстанови увредените структури! Крайното решние за оперативна реконструкция обаче взима самия пациент на база множество фактори.

Не забравяйте, че всеки един травматичен случай е различен сам по себе си и не търсете в интернет съвпадение на вашия случай с друг описан по форуми или в специализирани сайтове! Потърсете няколко мнения, съпоставете факторите и вземете най-правилното решение за вас.

За повече информация:
https://skinsystems.bg/bg/department/otdelenie-po-ortopediya-i-travmatol...