Антистрес еликсири на една ръка разстояние

 

От интензивни тренировки в залата, през дълги разходки на открито, до консумация на алкохол и калорична храна – това са само част от средствата, с които човек най-често се опитва да тушира стреса.Част от природните алтернативи за справяне с проблема често се крият на ръка разстояние в шкафа с подправки.

Предлагаме ви няколко напитки, които не само действат успокояващо, но ще ви помогнат да детоксикирате жизненоважни органи:

  • Лимонова вода - лимонът е богат на много хранителни вещества и антиоксиданти, които съживяват жизненоважните органи. Освен това високото ниво на витамин С засилва имунните функции, произвежда повече колаген и подмладява ума ви. Напитката детоксикира тялото и ви отпуска преди лягане, така че можете да опитате да я пиете с топла вода за успокояващ ефект.
  • Вода от сминдух – има способността да успокоява стомашно-чревния тракт и да облекчава храносмилателния процес. Всичко, което трябва да направите, е да добавите няколко счукани семена от сминдух към чаша преварена вода.
  • Чай от лайка – богат на алфа-бизаболол, алфа-бизаболол оксиди А и В и матрицин. Тези компоненти влияят върху качеството на съня. Със своите антиоксидантни свойства чаят от тази билка предотвратява натрупването на свободни радикали и противодейства на възпаленията.
  • Мед, лимон и джинджифил – рецептата е повече от проста и в нея може да се използва както корен на подправката, така и сушеният й вариант. Три чаши топла вода, лъжица мед, щипка канела, три щипки джинджър са компонентите, които ще енергизират деня ви по-добре от еспресо и ще помогнат на метаболизма ви да се събуди.

 

Дихателните практики са друго средство, с което може да рестартирате ума си и да се успокоите в стресов момент, за да продължите смело напред с предизвикателствата на деня си. Може да оптате така нареченото "боксьорско дишане", което се изразява в дълбоко поемане на въздух през носа, задържане за 3 секунди, и постепенно издишане през устата.