Абдоминопластика - какво трябва да знаем за нея?

Абдоминопластиката е термин за хирургичната процедура, чрез която се коригира подут, отпуснат или провиснал корем, чрез отстраняване на мазнината и провисналата кожа.

Оформянето на корема може да се осъществи посредством множество техники.
В случаите, когато причината се крие в натрупана на едно място мазнина, за пластиката по оформяне на корема може да се приложат само техники на липосукция.

Когато излишната мазнина се комбинира с отпусната, провиснала кожа и други тъкани, прибирането на корема отстранява нежеланата мазнина, отпуснатите тъкани и кожа чрез изрязване.
Коремните мускули, когато са се отпуснали или са разделени (състояние, наречено диастаза) също могат да се коригират чрез процедурата по прибиране на корема.
Прибирането на корема (абдоминопластиката) не замества отслабването или подходящата програма от упражнения.

Резултатите от прибирането на корема технически погледнато са постоянни, обаче положителният резултат може сериозно да се намали в случаи на рязка промяна в теглото.
Ето защо е препоръчително хора, които планират драстично отслабване и жени, които обмислят бъдещи бременности да отложат процедурата докато реализират своите планове.

Прибирането се прилага най-добре спрямо зрели хора от всички възрасти, чието здравословно състояние е добро, които са близо до идеалното тегло за вида и размера на тялото си,
които са в относително добра физическа форма и като цяло имат мускулатура с добър тонус.

За повече информация:
https://www.ofertomat.bg/Plosyk-i-dobre-oformen-koremAbdominoplastika--b...