5 задължителни натурални масла в помощ на лицето и косата през зимата

Може би свързвате зимата с красотата на снега, ски почивки и домашен уют около камината, но този сезон носи със себи и редица проблеми с кожата. Студеният зимен бриз може и за някои от вас да е приятен, но той е изключително вреден за кожата, а и за косата ви.

Затова създадохме списък с натурални масла, които са MUST Have през зимните месеци.

Кокосово масло и рициново масло за суха коса

Кокосовото масло присъства в кулинарията и в козметиката отдавна. Но достатъчно ли е е само то, за да опази козата ви от суровите зими?

Миксирайте кокосово с рициново масло, като използвате тази смес веднъж или два пъти седмично като стандартна маска за коса с отмиване. Резултатът е мека и здрава коса.

Зехтин за ексфолиране

Една от съставките за перфектен скраб за тяло е зехтинът. Просто смесете зехтин с мляно кафе или захар и ги използвайте за ексфолиране на кожата. Измийте или избършете с влажна кърпа. Това ще помогне за премахване на мъртвите клетки и ще хидратира кожата ви.

Бонус  трик! Ако продуктът за почистване на грим ви е свършил, може да използвате зехтин върху тампонче и нежно да почистите замърсяванията от лицето си.

Маслото от авокадо – лекарството за кожа

Маслото от авокадо е богато на витамин Е. Има антиоксидантни свойства, които помагат на проблемната кожа, причинена от екзема. Авокадото помага и срещу акне. Използвайте маслото като хидратираща маска или след обичайната си рутина, за да получите мека кожа.

Арганово масло за хидратация на кожата

Може би вече сте наясно, че едно от важните задачи за зимата е да останете хидратирани. В тази нелека задача на помощ идва любимото ни арганово масло. Именно то се използва много често като хидратант, заради своята тексура и полезни свойства. Дамите най-често го прилагат върху кожата си като серум против бръчици или като овлажнител.

Масло от чаено дърво за акне

Маслото от чаено дърво е предназначено за кожа, склонна към акне. Маслото от чаено дърво спомага за заздравяването на рани, причинени от различни бактерии. Тъй като е етерично масло, не може да се използва самостоятелно. Затова смесете капка масло от чаено дърво с вашия хидратиращ крем. Противовъзпалителната му природа спомага за успокояване на раздразнената кожа.

Маслото от чаено дърво е чудесно и за друг често срещан зимен проблем - пърхота. Просто смесете капка или две с шампоана или маската за коса.