Жените на Доналд Тръмп

Красавицата Мелания Тръмп вече е първа дама в Щатите. 46-годишната словенка, която е бивш фотомодел, е определяна като най-красивата съпруга на президент в цялата история на страната. Сравняват я с Джаки Кенеди, а безупречният стил, който демонстрира по време на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп й донесе много позитивни коментари. Всъщност Мелания е третата съпруга на магната и втора от Източна Европа!

Първата му съпруга Ивана Зелничкова е родена в днешния чешки град Жлин, тогава в Чехословакия. Тя е запалена по карането на ски и любовта й към белите спортове я среща с първия й съпруг - професионалния скиор Джордж Сироватка. Двамата живеят спокоен живот в Канада, но това не е достатъчно за Ивана, тя иска кариера. Записва се в местна агенция за модели и през 1976 г. е изпратена в Ню Йорк, за да промотира Олимпиадата в Монреал. Там тя среща Доналд Тръмп, а през 1977 г. вдигат пищна сватба.  Бързо се превръщат във водещи фигури на висшето общество и бизнеса в Ню Йорк през 80-те години. Имат три деца - Доналд Младши, Иванка и Ерик. През 1992 г. идва...гръмкият развод. Чешката красавица прибира 20 милиона долара, семейната къща в Кънектикът на стойност 14 милиона долара, годишна издръжка от 350 хиляди долара, всичките си бижута, както и семейния имот в Палм Бийч.

Година по-късно Доналд Тръмп отново е пред олтара.

Неговата втора съпруга Марла Мейпълс отново е модел, а двамата имат дъщеря - Тифани. Всъщност именно Марла е причина за раздялата му с Ивана. Чехкинята спретнала луд скандал на съперницата си по време на ски в Аспен, а разправията става тема номер 1 в жълтата преса. Марла издържа само шест години като госпожа Тръмп. Развеждат се през 1999 г., след като той я хваща да се натиска с бодигарда му на бензиностанция. Година преди официалната раздяла леглото на Доналд вече топли Мелания - настоящата първа дама на САЩ, която е с 24 години по-млада от любимия си. Женят се през 2005 г., имат син Уилям Барън. И Мелания, като Ивана е израснала в Източна Европа - в двумилионна Словения. И също като нея обожава ските и прекарва детството си карайки из красивите планини на родината си. Моделството я отвежда в страната на неограничените възможности, където среща настоящия президент на Щатите.

Мелания впечатлява с красотата и разкрепостеността си - тя е единствената първа дама, позирала гола. Госпожа Тръмп обаче не е само красива обвивка. Говори пет езика - словенски, английски, френски, сръбски и немски. Лингвистичните й умения могат да се окажат полезни за функциите й в Белия дом, но според слуховете натрапчивият й акцент е причината, поради която рядко изнася публични речи до съпруга си. Преди назначаването му дори имаше скандал, тъй като Мелания беше откраднала реч на предшественичката си Мишел Обама.

"Тя изживя американската мечта повече от всеки друг на света", коментират медиите отвъд Океана.