Завръщането на Цвети

В тези смутни времена, в които не е ясно дали изобщо ще има спорт и ако да -  под каква форма ще се провежда, едно момиче ни накара да повярваме, че все още има смисъл да се бориш за мечтите си и да ги сбъдваш.  

След две години майчинство Цветана Пиронкова се завърна ударно на корта, след като през септември стигна до четвъртфинал на един от най-големите турнири в света на тениса - "US Open". Героичното й отпадане от най-голямото име в световния женски тенис в момента - Серина Уилямс, предизвика вълна от аплодисменти.

На другия турнир от Големия шлем, "Ролан Гарос", Цвети също се представи достойно, отпадайки в третия кръг от Барбора Крейчикова.

Цвети ще бъде една от главните действащи лица (макар и не като участник) на мъжкия турнир "Sofia Open", който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец". Тя ще поведе звезден отбор от посланици по време на надпреварата и ще подкрепя българските тенисисти.

Феновете ще имат възможност да се срещнат и на живо с нея.

За любителите на модната й линия също е помислено - Пиронкова ще представи новости около нея.

Каквото и да се случи от тук нататък с кариерата на Цвети в тениса, едно е сигурно. Тя ще остане със златни букви в историята на този спорт не само заради успехите, които е постигнала, но и заради желанието и устрема, които демонстрира, за да върви напред и нагоре.

Единственото тъжно в цялата ситуация е, че тя и Григор Димитров са белите лястовици в тениса за България и не се вижда как скоро някой друг ще стигне или поне ще доближи нивото им...