WhatsApp с над 400 милиона потребители

Едно от най-популярните мобилни приложения за комуникация Whatsapp вече може да се похвали с над 400 милиона потребители. Според директора на компанията, само за последните 4 месеца броят на потребителите, ползващи услугата за текстови съобщения, е нараснал със 100 милиона. На какво се дължи това?

Чисто и просто Whatsapp замени досадното писане на платени текстови съобщение. Платформата предлага безгранична комуникация с всеки ваш приятел или близък, свалил приложението, и то без да се бъркате за всяко съобщение. Необходим е единствено интернет на устройството, което ползвате, а програмата се поддържа дори и от по-стари модели смартфони. Сега ако кажете, че нямате 3G на смартфона си, то ще ви попитам „защо изобщо сте си взели такъв“.

Компанията лицензира продукта през нетолкова далечната 2009 година, когато още се налагаше да щракаме по клавишите с по няколко букви на бутон. Новаторската разработка за нула време придобива толкова широка популярност, че вече са малко хората, които имат смартфон и не ползват тази услуга.

Дори годишната такса от 0,99$ не спира потребителите да изберат WhatsApp пред възможността да си пращат sms-и. Това се дължи и на подобренията, които бяха направени по апликацията в последно време.

Първата стъпка бе добавянето на възможност за пращане на изображения. Това значително засили потока на прехвърляна информация и провокира още повече хора да изберат именно WhatsApp. Успехът на добавката провокира собствениците да качат бариерата. Към днешна дата могат да се пращат видео клипове, както и звукови съобщения.

Тези иновации изградиха имиджа на платформата, което понамали ползването на sms-и. Дори българските оператори започнаха да предлагат, освен пакети с включени текстови съобщения към плановете си, и все повече мегабайти мобилен интернет. Абсолютно разбираемо, те гледат да отговорят на търсенето, предоставяйки адекватни и балансирани варианти. Така човек не е ограничен да изпрати sms на баба, която борави с “безсмъртната“ Nokia, или да сподели снимка със свой приятел, ползвайки мобилния интернет и WhatsApp.

Самият аз горещо препоръчвам приложението. Вероятно вече сте го ползвали или сте попадали на безплатния Viber, но качеството и бързината, с които действа Whatsapp си заслужават няколкото долара.

И ако имате смартфон, а не ползвате мобилен интернет, то това е основателна причина да промените това. Пращането на съобщения ще се превърне в истинско удоволствие, а размяната на снимки и клипове допълнително ще допринесе за удовлетворението от похарчените пари.