Вълшебните свойства на маслото от ший

Високо ценено заради разноoбразните си качества, маслото от ший години наред се използва в Африка като слънцезащитно и подмладяващо средство. 
 
Древните хора са го употребявали за различни разкрасителни процедури.
 
Това благодатно масло е богато на витамини А и Е, които имат уникални полезни свойства, най-вече за кожата. Наличието на мастни киселини и растителни стероли, като олеинова, стеаринова, палмитинова и линоленова киселини, превръща ший в едно от най-полезните природни масла.
 
Прилагането на масло от ший в продължение на няколко месеца намалява осезаемо риска от ранна поява на бръчки, смятат специалисти. Маслото от ший е изключително подмладяващо средство, което хидратира кожата и я прави мека като кадифе.
 
Този продукт има невероятни антибактериални и противоалергични свойства заради някои противовъзпалителни агенти, включително канелена киселина. Според специалистите, проучващи влиянието на маслата от различни ядки и масла, маслото от ший има силни противоракови свойства.
 
Това ценно масло в комбинация с други натурални съставки се съдържа в крема на Доктор Крахтова за млада и свежа кожа, който ще направи с лицето ви чудеса: