Великденски идеи

В навечерието на един светъл празник искаме да ви предложим 3 нестандартни техники за боядисване на Великденски яйца, които ако имате желание може да пробвате у дома.

ЛАК ЗА НОКТИ
Тук нещата много приличат на една техника, с която си правим маникюр - и смесване на различни нюанси лак във вода.
Трябват ви яйца (сварени, разбира се), разнообразни цветове лак за нокти, чаша или купа с вода на стайна температура, клечки за зъби и лакочитител.
Сложете по няколко капки от различните цветове лак във водата като внимателно разбъркате с клечка, за да получите преливащи фигури и потопете яйцето. Важно е да го държите с два пръста докато изсъхне, за да се запазят красивите фигури и нюанси.

ПЯНА ЗА БРЪСНЕНЕ
С тази техника за боядисване на яйца ще получите красив мраморен ефект.
Трябват ви яйца (отново сварени), оцет, хранителни бои, пяна за бръснене, отново клечки за зъби, плосък  и голям съд (плато, тава) и стреч фолио.
Оставете сварените яйца да изстинат и след това ги накиснете в оцет за няколко минути. Покрийте плоския съд с прозрачното фолио и разнесете пяната за бръснене равномерно върху него. С малка лъжичка капнете от различните бои и с клечката за зъби ги разнесете, докато се получат красиви фигури.
Подсушавате добре яйцата от оцета и започвате да ги плъзгате по оцветената пяна. Оставете ги някъде за един час да се оцветят добре на подходяща повърхност. След това с кухненско руло отстранете остатъците от пяната.

АЛУМИНИЕВО ФОЛИО
За тази техника ви трябват много малко неща – сварени яйца, алуминиево фолио и акрилни боички.
Изрежете листчета от филиото, колкото да обгърнете яйцето. Намачкайте ги, после ги разтелете и нанесете боичките отгоре. Завийте яйцата за малко, отвийте ги и изчакайте да изсъхнат. След това повторете с различен цвят.


Това еsmileyВесели празници!