Вагинално PRP подмладяване

В днешно време загубата на желание, сексуалната дисфункция, както и инконтиненцията засягат милиони жени. Независимо от възрастта, тези нарушения изменят качеството на живота на дамите. Много фактори са замесени в разстройството на сексуалната възбуда на жената, като за основен виновник се приемат хормоналните промени. Намалените нива на тестостерон и естроген, водещи до вагиналната сухота, както и хроничният стрес, са основен фактор за влошаване усещането при полов контакт.

Вагиналното PRP подмладяване е част от интегративен подход, предназначен за лечение на изброените нарушения. Той може да се комбинира и с PRP подмладяване на матката и яйчниците за по-цялостен резултат.

Какво представлява вагиналната PRP процедура?

Вагиналното PRP подмладяване включва инжектиране на богата на тромбоцити плазма (PRP) в предната стена на влагалището и клитора, предизвиквайки размножаване на стволови клетки и ускоряване растежа на тъканите.

Факторите на растежа, освободени от активирания PRP серум, подпомагат производството на колаген и еластин във влагалището и около клитора. Това спомага за неговото стесняване и по-лесно стимулиране, подобрено сексуално усещане и повишена вагинална хидратация.

За кого е подходящ вагиналният PRP?

За всяка жена, търсеща сексуално подобрение, особено ако има понижено желание, вагинална сухота или уринарна инконтиненция.

Според множество научни публикации по акушерство и гинекология 1 на всеки 10 жени проявява симптоми на разстройство на сексуалната възбуда и 1 на всеки 20 дами страда от оргазмично разстройство.

Какво включва процедурата?

PRP процедурата се състои в микроиглени обождания с висока концентрация на тромбоцити и биоактивни протеини, които в комбинация с използването на лазерен лъч, ако е необходимо, предизвикват освобождаването на растежни фактори, необходими за стимулиране на образуването на колаген и еластин. Тази новогенерирана тъкан стеснява осезаемо стените на влагалището, което повишава сетивността и хидратацията.

Колко време отнема терапията?

Цялата процедура - от вземането на кръв до обработката и реинжектирането в зоната за лечение, отнема около час.

Има ли болка?

Използва се лека седация, за да не се чувства дискомфорт по време на процедурата, което дава възможност за комбинирано лечение, включващо яйчникови, маточни и вагинални PRP процедури в същия ден. Когато се извършва единствено вагинална PRP процедура не е необходимо прилагането на анестезия.

Колко скоро се забелязват резултатите и колко дълго продължават?

Настъпва незабавно увеличаване на обема, което води до забележими резултати. Тъй като PRP е форма на регенеративна медицина, образуването на нов колаген и еластин води до удебеляване и стягане на кожата на лигавицата за около 8 месеца.

Колко често трябва да се прилага терапията?

Ефектът на PRP вагинално подмладяване е временен и действа между 8-12 месеца. Необходим е терапевтичен цикъл в рамките на четири последователни процедури на всеки четири седмици. А след 12 месеца цикълът може да се повтори отново.

Както беше посочено по-горе, PRP е форма на регенеративна медицина и има кумулативни ефекти, така че тази тъканна бустер терапия е напълно безопасна и ефективна. 

Нашият цялостен подход ще ви помогне да оптимизирате самочувствието, либидото и качеството си на живот.

 

За повече информация:

https://www.st.lazar-hospital.com/bg/news/vaginalno-prp-podmladyavane