Twitter въвежда нови функции за ограничаване на езика на омразата

Twitter обяви, че планира да разшири функционалностите, свързани с безопасен режим на социалната мрежа. Това ще засегне най-вече езика на омразата като ще позволи на потребителите да блокират профили, които изпращат вредни или обидни съобщения.

Системата, която ще бъде интегрирана в Twitter, ще маркира профилите, използващи недоброжелателен език, както и онези, които непрестанно изпращат на потребителите нежелани коментари, в следствие на което ще ги блокира за седмица. Функцията за безопасен режим може да бъде активирана през настройките. Алгоритъмът на социалната мрежа ще оценява не само съдържанието на туитовете, но и връзката между авторите и потребителя. Профилите, които следва даден потребител или тези, с които взаимодества по-често той, няма да бъдат блокирани автоматично. 

Новите функции на Twitter за момента ще бъдат активирани за половината от потребителите на социалната мрежа на територията на Англия, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Ирландия. Те ще имат възможност да използват и придружаващата опция на безопасния режим – Проактивен безопасен режим. Тази разширена функция ще идентифицира проактивно потенциалните обидни коментари и ще отправя запитване към потребителите дали искат да ги видят.

От компанията съобщават, че добавянето на тези функции е в следствие на обратна връзка от потребители. След събиране на повече данни за това как работят ще бъдат добавени и допълнителни подобрения. Чрез тях Twitter ще се опита да се справи със злоупотребите и тормоза на платформата.

 

Източник: Profit.bg