Топ пет ключови забележителности в Барселона

Никога не сте ходили в Барселона? Отваря ви се възможност и заминавате? Предлагаме ви списък на петте най-ключови места, които да посетите, по време на престоя си там.

1.”Саграда Фамилия” – един от най-известните духовни храмове в света. Той, както и още много архитектурни чудеса в града са проектирани от известния архитект – Антонио Гауди. Строежът е започнат през далечната  1882 г., но все още не е довършен. Със сигурност ще останете очаровани и смаяни от архитектурното чудо, сътворено от един човешки гений, какъвто е Гауди.

2.Парк „Гюел”  - парк, отново проектиран от известния архитект  1900 и 1914 г. Идеята за  “град-градина”, който да служи като бягство от града идокосване до природата, е осъществена.

 3. Стадионът  „Ноу Камп”  - той е много стръмен, но навсякъде има отлична видимост към терена. На мястото се намира и музей, в който са разположение всички трофей на ФК Барселона.

4. Националният музей на изкуствата  -  в него може да видите богата колекция от  скулптури, платна на Ел Греко, Веласкес, Рубенс, гравюри, фотографии и тн.

5. Къщите  „Батийо” и „Ла Педрера” - отново са  дело на Гауди, по заръка  на заможни индустриалци. Намират се в центъра на града, на големи търговски улици.

Всички места заслужават да бъдат посетени. Ще останете очаровани от магнетичността на Барселона.