Свежа кожа и през зимата

Студените зимни дни, освен, че носят сладко, зачервени бузки, имат неприятното свойство да изсушават кожата. През зимата кожата на лицето ви има нужда от специални грижи, за да бъде тя добре защитена и здрава. Предлагаме на вашето внимание няколко съвета, за да избегнете негативното влияние на зимата върху кожата си.

- Почистване
Без значение, какви продукти за лице използвате, почистването е задължителна стъпка в грижата за кожата ви.

- Ексфолиране
Тъй като кожата на лицето през зимата изсъхва, мъртвите клетки се размножават на повърхността. Ексфолирането премахва именно тях, причинени от замърсяване и прах.

- Овлажняване
Овлажняването е много важна част от ежедневната грижа за кожата на лицето ви, независимо от нейния тип.

- Поддържайте себе си добре хидратирани
Пийте много вода, защото тя е важна, за да поддържате тялото и кожата си добре хидратирани. Това ще ви гарантира, че ще имате блестяща кожа.

- Защитете кожата си от слънцето
Слънцето може и да не се показва толкова често през зимата, но все пак вредните му UVA и UVB лъчи могат да навредят на вашата кожа. Затова никога не излизайте от вкъщи, без да сте нанесли слънцезащитни продукти върху кожата на лицето си.

- Грижете се за ръцете си
Кожата на ръцете ви е много по-тънка от другите части на тялото и съдържа по-малко мастни жлези. Това означава, че е много по-трудно да ги предпазите от изсушаване през студеното, сухо време. Възможно е това да доведе до сърбежи и напуквания. Носете ръкавици, когато сте навън, за да предпазите ръцете си.

- Грижете се за устните си
Въпреки че е много изкушаващо постоянно да облизвате устните си, в никакъв случай не го правете, защото състоянието им ще се влоши.

- Яжте плодове и зеленчуци. Те осигуряват необходимите добавки, от които кожата и тялото имат нужда.

За повече информация:
https://skinsystems.bg/bg/service/medical-center-sofia