Star Wars – Кайло Рен ли е новият Дарт Моул?

Остават едва два месеца до премиерата на дългоочаквания, поне от мен, „Star Wars: The Force Awakens”. Доскоро бях изключително нещастен от факта, че няма достатъчно клипове, промо материали и само един трейлър. Днес, най-накрая и той стана факт. Чрез него успяхме да придобием и по-добра представа за злодея в първия филм от новата трилогия – Кайло Рен.

Мрачен, маскиран и с наметало – типичен представител на ситите.  В допълнение, ярко червеното оръжие на злодея е във формата на рицарски меч, като трябва да призная, че изглежда изключително гъзарски.

Реално обаче сме видели твърде малко от персонажа на Кайло. Въпреки това, той изглежда изключително пленителен, дотолкова, че преди да се появи филмът, на пазара се излезнаха всякакви видове играчки и джунджурии с неговия лик, за които феновете се избиват. И така се замислих, дали Кайло Рен не е новият Дарт Моул? Не помните кой е Дарт Моул? Нека ви примоня.

Дарт Моул е ситски лорд, който се появява в Star Wars: Episode I The Phantom Menace – първият филм от възкресението на поредицата през 1999 г. Въпреки епизодичното си участие, той остава ясен отпечатък върху вселената на Междузвездни войни. Неговата визия представлява най-голям интерес, тъй като тялото му представлява смесица от червени и черни петна, а върху главата му стърчат „дяволски” рога.

Повята на Кайло като основен злодей в новото предложение от Lucas Films, доста напомня за появата на Дарт Моул. След два месеца обаче ще разберем дали и неговата съдба ще е същата и ситският лорд ще последва печалния край на предшественика си. Но вече е ясно, че героят на Адам Драйвър, който се превъплъщава в ролята на Рен, ще остане в сърцата на феновете, които го обикнаха и приеха още преди да се е появил самият филм. Моите лични предпочитания все още са към Моул, който разчупи модела за светлинния меч, използвайки вариант с 2 остриета. След премиерата на 18 декември, тово може и да се промени.

За финал ви представям и последния трейлър към „Star Wars: The Force Awakens”, който бе официално пуснат по-рано днес.