Състаряват ли жените, повече от две деца?

Ново изследване може да накара дамите да се замислят за размера на семейството си.

Според него жените остават атрактивни и с по-младежко излъчване, ако имат едно или най-много две деца. Тези, които все пак заложат на повече хлапета, в средната си възраст ще се сдобият с по-тъмна и сбръчкана кожа, подут, отпуснат и провиснал корем. Причината за този извод, според учените, е, че всяка бременност и кърмене се отразяват на тялото. А всяко дете е допълнителен стрес за жената, което причинява дисбаланс в организма и преждевременно остаряване. Изследването е направено на 571 души, на които са показвани различни снимки на жени на средна възраст. Участниците е трябвало да ги оценяват по атрактивност.

„Показахме на хората различни снимки на жени в менопауза и тези, които имат по-малко деца, бяха оценени като по-привлекателни, по-младежки изглеждащи и по-красиви от тези, които имат повече деца. Те бяха оценени по един и същи начин и от мъже, и от жени“, споделят авторите на проучването, публикувано в сп. American Journal of Physical Anthropology.

Повечето жени се състаряват заради годините безсъние и стрес по време и след раждането. Бременността, кърменето и грижата за децата изискват много енергия и допринасят за преждевременното състаряване. От друга страна радостта от майчинството е незаменима и за щастие на дамите, естетичната медицина може да реши редица от проблемите.

За повече информация: https://www.ofertomat.bg/Plosyk-i-dobre-oformen-koremAbdominoplastika--b...