Спортна олимпиада през 2020 - какво да очакваме?

2020 може и да ви се струва далеч, но още от сега спортните фенове мечтаят да си осигурят места за олимпиадата в Токио. Други пък като чуят за Токио от спортни веднага се превръщат в технологични фенове. Не е нужно да доказвам, че именно от Токио е един от технологичните центрове, а с разбирането, че ще бъде домакин на олимпиадата през 2020 много технологични компании и фенове полетяха в небесата.

Какво нещо е само мотивацията! Типично в стила на японските традиции и дух да си домакин на олимпиада е чест и достойнство за тях. А в ерата на технологичното развитие Токио просто намери своето  Аз.  Водени от стремежа да докажат своя опит още от сега анализаторите са определил 2020 като технологичен бум. Защото голяма част от компаниите в страната на изгряващото слънце ще се впуснат в това да развият и пуснат в експлоатация технологии, които да променят досегашната употреба  на мобилните телекомуникации, електрониката, автомобилите, та дори и начина по който сме свикнали да гледаме телевизия.

Голяма част от японските компании вече са описали своите представи и  планове какво възнамеряват да изложат на пазара А именно- представяте ли си с телефони които да пренасят информация сто пъти по-бързо, ТВ изображения с 16 пъти повече детайли от сегашната HD резолюция и коли, които ще карат сами.  Това не е нещо, което само се говори.

Планирано е първите експериментални излъчвания да се осъществят през 2016 година.

Що се отнася до техния най-голям мобилен оператор NTT DoCoMo новините са впечатляващи. Операторът е посочил като краен срок 2020 г. за пускане в експлоатация на 5G система. Това е система от пето поколение, чрез която може да се осигури пренос на данни със скорости между 1Gbps и 10Gbps.

Какво обещават от Nissan? Компанията за коли разработва технология за автономно шофиране на , която ще позволи на автомобилите да се движат самостоятелно. Колите са оборудвани с 5 камери, 5 лазерни сензора и електронна карта. Интересно е, че те вече са изпробвани   на тестови писти,  а за масовото производство ще се появят по японските пътища към 2020 г., обещават от Nissan.
С какво ще промени олимпиадата и телевизията?

ТВ производителите рекламират в момента модели 4K (или Ultra HD), които предлагат 4 пъти повече детайлност от сегашните HDTV модели, националната обществена телевизия на Япония NHK скоро ще стартира тестова услуга през система, предоставяща 16 пъти повече детайли. Наречена „Super Hi-Vision" или „8K", технологията се разработва от години, а експерименталните излъчвания са планирани за 2016 г.

Мисля си, че 2020 не е чак толкова далеч и в същото време ми е  трудно да си представя, че технологиите се развиват така бързо и водят до такива придобивки.Е, олимпиадите явно водят и до такива неща.