"София ленд резиденс" със специален приз в "Къща на годината"

Новият жилищен комплекс в столицата "София ленд резиденс" получи специална награда по време на 23-ото издание на конкурса "Къща на годината", организиран от списание "Идеален дом". Архитектурното бижу бе отличено за природосъобразно строителство.

Издателят на "Идеален дом" и "24 часа" Венелина Гочева връчи приза на мениджъра на комплекса Любомир Димитров на стилната церемония, състояла се в хотел "Интерконтинентал".

"Това е място, в което всеки човек си мечтае да живее", заяви Гочева. "То е на метри от Ловния и Южния парк, качеството на строителството е високо, дворът е с фантастична зеленина, работещи фотнани, пейки и кошчета за боклук. И всичко това преди обитателите да се нанесат в жилищата си", коментира още тя.

Любомир Димитров пък изтъкна, че проектът е започнал от бетонна площадка с пет брезички, които са били запазени. "В момента са засадени над 700 растения, има 17 декара парк, пет сгради“, описа затворения комплекс до Борисовата градина в столицата той, след като благодари за наградата.

На събитието в хотел "Интерконтинентал" присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на града Здравко Здравков и редица изтъкнати архитекти и дизайнери.

"София ленд резиденс" бе сред 46-те номинирани в конкурса "Къща на годината". Журито в състав арх. Александрина Ненкова, Албена Владимирова-Андреева, Ина Дамянова (интериорен дизайнер) избра отличените проекти сред тези, които през годината е публикувало списание „Идеален дом“. Специалистите бяха единодушни, че наградата за природосъобразно строителство за комплекса е напълно заслужена.

Главният редактор на "Идеален дом" Таня Червенкова поздрави призьорите. "За тези 23 години успяхме да съберем внушителен кръг от дизайнери, архитекти, производители на мебели. И заедно да работим за по-високата култура на бита у нас", допълни тя.