Samsung Galaxy S 5! Хайде да го видим и сравним

Привет отноно, техноманиаци!Тази седмица съм решил да посветя вниманието ви на всичко ново от света на комуникациите и технологиите. Неслучайно ви занимавах със събитията от мобилния конгрес в Барселона,  светнах ви за продуктите ,които скоро да очакваме на пазара, дадох ви и някой друг полезен съвет за ползването на Android.

До тук добре, обаче се замислих... Замислих се, защото с моя дух, обичаш да прави сравнения се досетих, че ще бъде полезно да направим и едно такова. Така и така отрочето на Samsung- новият Galaxy S5  се очаква на пазара, считам че е редно да направя едно сравнение с какво ще се характеризира и води пред своя събрат-четворката.

Пригответе се! Много от вас сигурно ще започнат да спестяват някой друг лев . На подиума стъпва Galaxy S5…
Дългоочакваният модел ще навлезе на пазара в почти 150 държави по цял свят от април, но това което все още не знае е каква ще бъде цената му.Точно затова ви казвам, започвайте да спестявате.

Защото новостите при новото бижу са свързани не само с дизайна, но и с някои подобрения, касаещи хардуера и софтеура.

И така ... Без съмнение, че новото отроче на Samsung следва дизайнерските линии на своя предшественик, но се характеризира с нестандартен перфориран заден панел, който го прави по-удобен за работа с една ръка. Някои смятат, че на вид  той представлява интересна комбинация между тази на Galaxy SIV и фаблета Galaxy Note III. Хубавецът е с размери от 142х72,5х8,1 милиметра, а за сравнение при предишния модел тези стойности са съответно 136,6х69,8х7,9 милиметра. Новото устройство на Samsung също така е по-тежко, тъй като теглото му е 145гр., което е с 15 грама повече от неговия предшественик,.но за сметка на другите екстри тези 15 грама май няма кой знае колко да тежат на джоба ви.

Продължавам напред. И така новият смартфон има 5,1-инчов Super AMOLED дисплей с Gorilla Glass 3 защитно стъкло и поддържа Full HD резолюция. По-големият брат е с 5 инча. Разликата може и е да е минимална, но да не пропускаме , че Galaxy S5 дава по-голяма плътност за разлика  от S-четворката.. Новият красавец разполага с интересна технология, която автоматично регулира яркостта на дисплея, в зависимост от светлината. Така дали ще грее слънце или ще вали дъжд, доверете се на новия смартфон, той няма да ви разочарова.

Какво да кажем за процесора и камерата ?

Galaxy S5   работи със  Snapdragon 801 процесор, който не само, че е нов ,но и е с четири ядра в допълнение с 2GB RAM. Докато четворката, както може би знаете  се захранва от четириядрен 1,9GHz Snapdragon 600 процесор .Е, сравнението е осезаемо.

Страшно предимство при Galaxy S5 е новата камера, която вече е с 16-мегапикселова резолюция и най-бързия автофокус в епохата на снимките.  Сензорът е допълнен от LED светкавица и опция за запис на 4K видео с 30 кадъра в секунда. Уха, вече си представям какви снимки, ще се получат на морето.

Друга интересна характеристика е, че камерата на новия модел поддържа Selective Focus, който позволява да променяте фокуса на дадена снимка, след като сте я заснели.

Батерията на красавеца е и с по-голяма мощност от 2800mAh, което позволява да сърфирате в интернет часове наред  и да гледате видео в продължение на цели 12 часа, което е доста впечатляващо.

Ако се интересувате от това как родните оператори ще ни заинтригуват с дефилето на този модел по родния пазар, бързам да ви съобщя, че именно от днес Мтел започва записвания за всички, които искат първи да се нарекат горди собственици на 5S.Официално продажбата ;w ще старита от 11 април, но дотогава на сайта на телекома ще бъдат приемани вашите записвания.

Добре ни изненадаха по случай първа пролет,нали?!
Ето и адреса за записвания: http://www.mtel.bg/samsung-galaxy-s5