The Rolling Stones най-после в Куба

Днес Куба за първи път ще се потопи в атмосфера на британски рок! Легендарните "Ролинг Стоунс" пристигнаха на острова за исторически концерт! В началото на седмицата Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс заснеха специално обръщение на испански за почитателите си в карибската страната.

"Изключително сме щастливи да свирим за вас. Свирили сме на много невероятни места, но този концерт в Хавана ще бъде исторически за нас. Надяваме се да бъде такъв и за вас. Благодарни сме, че ни посрещате във вашата красивата страна. Очакваме да ви видим всички на 25-ти, на стадион ‘Сиудад Депортива‘ в Хавана"- казва Мик Джагър, на фона на концертни кадри от световните сцени.

С тези думи, чрез официалния си канал в YouTube,  "Ролинг Стоунс" поканиха кубинците да посетят концерта, който ще изнесат безплатно в столицата. Събитието е последна спирка от латиноамериканското турне “Olé” на групата, което започна в Чили и премина през пет държави от континента.

Посещението на "Ролинг Стоунс" на Острова на свободата става възможно благодарение на фондация Bon Intenshon, която работи за популяризиране в световен мащаб на проекти в полза на образованието, културата и туризма.

Първоначално концерта трябваше да се състои на 20 март, но бе отложен с пет дни, заради друго историческо събитие - визита в Куба на американския президент Барак Обама.