Реконструкция на гърда

Оперативната реконструкция на гърда, помага за физическото и емоционално здраве на жените, които са претърпeли частично или цялостно отстраняване на гърдата след мастектомия. Процедурата представлява комбинация от техники на пластичната хирургия, чрез които не само се създава нова гърда, но значително се подобрява външният вид на жената, нейното самочувствие и качество на живот.
Има различни начини за реконструкция на Вашите гърди. Методът, който Вие и Вашият лекар ще изберете, ще се основава на няколко фактора, а именно:

- Вашето здраве и начин на живот
- Типа на Вашето тяло
- Големината на гърдите Ви
- Вашия личен избор
- Количеството останала кожа и тъкан.

Реконструкция на гърдите може да бъде направена с използване на тъкан от Вашето тяло, с използване на гръдни импланти или с комбинация от Ваша тъкан и гръдни импланти.

Зърното се възстановява чрез вземане на част от зърното от другата страна или чрез специални техники. И в двата случая тъканите се преместват като трансплантат. Ареолата в повечето случаи се възстановява чрез татуиране или чрез богата на пигмент кожа от срамната устна и вътрешната част на бедрото. 

С помощта на тази процедура може да се постигне естествен външен вид и усещане.  От значение е жената да се чувства готова за емоционалното приспособяване, което реконструкцията изисква. Както при загубата на гърдата, така и при нейното възстановяване, е необходимо да се подготвите за крайния резултат.

За повече информация:
https://skinsystems.bg/bg