Подпухнали и увиснали клепачи, уморени и състарени очи, има ли решение проблема?

Подпухнали и увиснали клепачи, уморени и състарени очи, натрупване на мастна тъкан и торбички? Причините за това са свързани с нашата възраст, ген, здравословно състояние и начин на живот. Тези неразположения могат да доведат дори до проблеми със зрението.

Решението за проблема е блефаропластика.

Блефаропластиката е медицинска процедура, предназначена за отстраняване или преместване на излишната кожа и мастна тъкан на клепача. Това е едновременно функционална и козметична хирургична процедура. При наличие на прекомерно количество кожа на горния клепач се получава провисване, което може да доведе до загуба на периферното зрение. При това обстоятелство се извършва горна блефаропластика, за да се подобри периферното зрение. Същата процедура може да бъде иавършена и по козметични причини. Застаряването на очите оказва голямо влияние върху изражението на лицето, като често създава постоянно уморен, отегчен или дори ядосан израз.
Долната блефаропластика на клепачите почти винаги се прави по козметични причини, за да се премахне подпухналия долен клепач, да се намали набръчкването на кожата и по този начин да се възвърне младешкото излъчване.
Блефаропластиката се извършва чрез външни разрези, направени по естествените линии на кожата на клепачите, по гънките на горните клепачи и под миглите на долните клепачи, поради което белезите обикновено са незабележими. Първоначалното подуване отминава от една до две седмици, а максималният ефект се разгръща до няколко месеца.

За повече информация посетете следния линк:
https://www.omed.bg/Gorna-blefaroplastika-Estetichna-korektsia-na-klepac...