Oформяне на контура на лицето

Какво трябва да имате предвид при оформяне контура на лицето?

До голяма степен контура се определя от вида на брадичката и челюстта. Формата съобразена с индивидуалните нужди, ще направи лицето ви балансирано и ще промени вида ви. Защо е важна формата на брадичката и долната челюст?

Тенденциите в момента определят пълнителите и лифтинга чрез мезоконци, като един от начините за справяне с отпускането и размиването на контура на лицето.
Тези методи обаче са препоръчителни, при по-млади пациенти. Ако кожата по челюстната линия е отпусната и се опитате да я напълните с филър, може да се получи смешен ефект. Причината се крие в това, че не винаги оформянето на челюстната линия, е свързана със загуба на обем. Когато тъканите провиснат, те трябва да бъдат повдигнати, ако търсите естествен вид. Ако се добави пълнител, в опит да се подобри увисването, рискувате да разширите челюстната линия и да я направите по-мъжествена.

Сложността на скулптуриране на челюстта не се управлява само от възрастта. Индивидуалната анатомия на долната част на лицето играе критична роля за определяне на остротата на ъгъла между врата и брадичката. Лекарите трябва да вземат предвид размера на брадичката на пациента, здравината на дъвкателните мускули, изпъкналостта на слюнчените жлези, положението на хиоидната кост в шията, степента на слабост и свиване на мускула на плазмата (който се простира от ключицата в долната част на лицето) и дебелината на мастния слой.

Зъбната архитектура също влияе на челюстната линия. Ако имате тясно небце и захапка, това може да направи челюстта ви да изглежда по-малко здрава. Нещо повече, някои стоматологични процедури (импланти, мостове) могат да доведат до загуба на кост, което в крайна сметка съкращава височината на горната и долната челюст. Тези кости се запазват от натиска и стимулирането на дъвченето, така че ако естествените зъби се загубят, същото ще се случи и с челюстната линия.

Най-общо казано, скуптурирането на челюстта е групово усилие. Постигането на подчертан изрязан вид може да означава запълване не само на челюстната линия, но и на други части от лицето, като бузите и брадичката. Не винаги става дума за добавяне - понякога се налага да се извади. Може да са необходими технологии за намаляване на мазнините и свиване на кожата, за да се отнеме излишната тъкан, която е определяща. Невротоксините, които намаляват мускулната сила и размер, могат да помогнат за оформянето на долната част на лицето и шията. И в някои случаи операцията, всъщност може да бъде най-добрия вариант за оформяне на желаната челюст.

За повече информация: https://skinsystems.bg/bg/service/plastic-surgery