Няколко вълнуващи идеи за есенна почивка

Ако все още ви е мъчно за лятото и тъгувате за горещите дни, не унивайте. Есента дойде! Но и тя като всеки сезон носи своите предимства и загадки, които непременно могат да ни гарантират едно добре прекарано време, отделено за почивка. Така че,не подценявайте топлите украски на този сезон. Всъщност  като се замислим ще открием,че тя също може да бъде вълнуваща, стига да знаем къде да отидем.:)
И така. Ще ви предложим няколко вълнуващи идеи за есенна почивка както за чужбина,така и в милата родина. Не се колебайте да си подсигурите ведро настроение, което да поддържа  веселия ви дух чак до Коледа.
Да започнем с:

Рим и музеите
Един от най-големите музеи на Рим, Palazzo Barberini, съхранява едни от най-големите колекции на стари майстори на изкуството, и току що е приключил процеса на реставрация на музея и е отново отворен за пръв път след 60 години. Тук ще окриете историята на античното изкуство на Италия между 12ти век и периода на  Неокласицизма. Пригответе се да се срещнете с чудните творби на Караваджо, Рафаело и Бернини.

Пътешествие до гръцките острови
Септември може и да е по-висок сезон на гръцките острови, но през октомври наистина можете да си осигурите релаксираща почивка и да се почувствате все едно светът е в краката ви, ако се отправите към малък, отдалечен остров.

Барселона и една есенна фиеста
Барселона е парти дестинация през по-голямата част от годината, но дните през октомври ви позволяват да се насладите на утихналата атмосфера и да се потопите в културни изживявания.

Октоберфест в Германия
Навярно няма по-отличителен символ на германската и баварска култура от Октоберфест. Официално най-големият панаир в света – Октоберфест се провежда ежегодно в Мюнхен и Бавария и е празник на напитките, храната и веселбата. Всяка година приблизително 8 милиона души се събират на събитието, за да станат част от един от най-прочутите фестивали в света. Октоберфест отразява огромна част от културата на този регион и там често можете да видите хора, обути в традиционни кожени панталони – ледерхозе, както и да се изумите от количеството бира, което сервитьорките имат възможност да носят. Това е събитие с богата история и традиции и си заслужава да посетите.

На обиколка в Истанбул
Истанбул често е обявяван за най-красивия град в света. Цветен и шумен, традиционен и модерен, азиатски и европейски – това е многоликото лице на Истанбул, който се посещава целогодишно от милиони туристи. За нас той е идеална есенна дестинация, най-вече заради близостта му до България и мекото време. През октомври и дори ноември температурите са много приятни и няма помен от летните горещини. Безкрайните опашки от туристи пред Синята джамия и “Св. София” липсват,  Топкапъ - Резиденцията на Османските султани може да се разгледа без блъскане, а разходката с корабче по Босфора ще се организира безпроблемно. Но за да се почувства истинската атмосфера на града, трябва да ходим пеша и да се “изгубим“, да седнем на чаша чай или кафе и да опитаме истинската турска баклава.
Както сами виждате, възможности много. Ще спрем дотук с опциите за почивка в чужбина. Не че с това се изчерпваме, можете освен нашите препоръки, просто да се обърнете към някоя туристическа агенция,която да се съобрази с Вашето есенно настроение.
А съвсем скоро ще ви запознаем и с възможните идеи за чудесно прекарано есенно време,тук в България.