Nexus 5 – смартфон за ценители

Днешната ми публикация е изцяло посветена на новото чудо на чудесата – Nexus 5, който вече е в търговската мрежа на Мтел. Смартфонът предизвиква небивал от години интерес у мен предимно заради най-новата в световен мащаб операционна система - Android KitKat.

В една от предишните статии ви разказах любопитната история по отношение на сътрудничеството между Android и KitKat, която лично според мен след време ще присъства в учебниците по маркетинг като пример за успешен стратегически ход. Още тогава се пошегувах, че предстои да видим операционна система, изработена от шоколад. Е, разбира се това може да стане само в някоя фантастика, но като се върнем към реалността определено очаквам Android KitKat да ни изненада приятно. Именно това е и причината да съм нетърпелив да „разцъкам” новото творение на LG – Nexus 5.

Корейската компания е заложила на опростен дизайн, който може да угоди на всеки вкус. Смартфонът използва четириядрен Snapdragon 800 процесор, който със сигурност ще се хареса на технологичните манияци. Дисплеят е 5-инчов Full HD IPS+. Камерата е 8-пикселова с оптичен стабилизатор. Освен това апаратът е идеален за любителите на фотографията, защото разполага с всички глезотии, за да правите анимации, снимки и видео с добър фокус.

За мен най-голямото предимство на Android 4.4 КitKat е многофункциолността. Операционната система позволява на потребителите безпроблемно да извършват няколко действия едновременно. Тоест смартфонът изпълнява редица функции в един и същи момент, за което допринася и мощният процесор.

Ако случайно вече не сте се изкушили от функциите на новия Nexus 5, то цената със сигурност, ще ви изненада, при това приятно. В момента Мтел са пуснали смартфона най-изгодно. Устройството може да бъде купено за 25,90 лв. на месец с тарифен план Мтел смарт 3 или за 599,90 лева в брой.

Аз не мога да се сдържа да не разгледам Nexus-a. Предполагам и вие.

Enjoy!