На Супер Джи слалом с Линдзи Вон и Тина Мазе

Здравейте, приятели. От дълго време не съм ви представял нещо любопитно и интересно, но не съм ви забравил. Като ваш верен спътник  относно най-новото в света на комуникациите, знаете че от време на време обичам да разчупвам леда с нещо по-различно и нестандартно.

Сигурно ме разбрахте. Днес няма да ви говоря за смартфони, таблети и подобни. Днес ще се опитам да предизвикам  вашия интерес с най-новото от света на спорта.Спомням си, че миналата година ви поговорих на тази тема, но ето че и тази година спортната вълна не ме отмина.

И как да ме подмине, след  като от близо месец не мога да заспя от мисълта за Линдзи Вон. Линдзи Вон и още няколко защеметяващи момичета  покорили  света  и доказали се на него, като майсторки на алпийските ски.

2015- та  ще се окаже знаменита година в историята на спорта.Само сега на грандиозно събитие в зимния ни курорт Банско ще станем свидетели на най-великият Start Super G.  Да точно, така не се шегувам. Горд съм, а и сигурно не само аз за това, че Банско взе цели четири старта и вече се утвърди като традиционен и успешен домакин  на състезания по Световната купа. За четвърти път сме домакини и повярвайте ми вече билетите се продават като топъл хляб.  При това цената в на билета е включен транспорт до и от трибуните на финалната зона на състезанието – Бъндеришка поляна. Със закупения билет всеки може да ползва кабинков лифт или специално организираната за дните на състезанието маршрутна линия с микробуси.

За тези, които все още не знаят, най-чаканото спортно събитие за България и света ще се проведе от 27 февруари до 1 март. Очакваме се за стартовете в Банско да пристигнат най-добрите скиорки в света начело с двукратните шампионки от първенството във Вейл и Бийвър Крийк Анна Фенингер и Тина Мазе, както и Скоростната кралица Линдзи Вон (САЩ).

Ще се насладим не само на екстремни спускания, но и на страхотна програма,  с която  хубавото настроение да не ни напуска през целия ден.

Аз ще съм там за да се насладя  на пистите, на слънцето и любимата ми Линдзи,на спортното майсторство на тези прекрасни момичета.

А дали ще имаме възможност за сезон 2016/17 Банско да е домакин на стартове от мъжката Световна купа,можем само да тръпнем в очакване!

Едно е сигурно- трябва да сме благодарни на ‘’бащата на ските’’ Нордхайм,че днес това е спорт,получил олимпийско признание и радващ сърцата на многобройни фенове.