На кой канал да превключа?

На всички е ясно, че вече не e задължително да си си вкъщи, ако решиш да изгледаш някой филм,  да изчетеш новините и да разбереш какво става по света и у нас , или задължително да отидеш на стадиона,  за да освиркваш съдиите,гледайки футболния двубой на твоя любим отбор. Сигурно ще се попитате какви ли ги дрънкам  и защо точно  тези неща спират вниманието ми. Ами причината е проста -от ден на ден аз и целият свят се убеждаваме, че технологиите така стремглаво напредват, че нямаше начин мобилните оператори да не осигурят някоя друга иновативна услуга от този род. В този ред на мисли допускали ли сте някога, че ще можете един ден да гледате телевизия през телефона си, да проверявате новините отново през телефона си , или да разполагате със собствена домашна видеотека с хитови и най-нови заглавия?  Заради тези услуги си заслужава човек да бъде частица от днешния свят и разбира се да поразрови и да види какво предлагат родните оператори.

И така, понеже допреди време не криех симпатиите си към Глобул, реших да проверя какво ми предлагат  те.  За мой ужас разбрах, че не могат да ми предложат нищо по така, ако реша да си релаксирам  вкъщи, нито филм, нито видеотека, нито достъп до важни новини .Дадох си сметка ,че не трябва да съжалявам, че преди година се отказах от услугите им.

Пренасочих вниманието си към Виваком с надеждата поне те да се представят по-добре в рела кс- услугите, но и от тях не останах особено удовлетворен. Вярно да, пак е по-добре от Глобул, заради това, че през март ми предложиха месец на екшъни , обири и екстремни истории през техния канал,точно като за мен,  а вярвам и на други по-силни момчета, обичащи понякога да се вживяват в ролята на ‘’Джи Ай Джо – Ответен удар’’ със Скалата. Имаше и по-романтични заглавия като  ‘’If Only’’. Малко или много, винаги се сблъскваме с такива моменти, които те сближават до твоята половинка ;) Изключваме сапунените сериали, защото там знаем, че може да се облъчиш от “битови” и “всекидневни” фантасмогории. Да, обаче аз не мога да живея само с филми, трябва  и някой мач да изгледаш или просто да се светнеш как върви спорта по света. Глобул и Вива отказват да удоволетворят тази моя семпла потребност и за моя голямо учудване в момента, в който бях загубил надежда се оказа, че Мтел  е помислил за това. Какво имам предвид?  Знаем, че всеобщата слабост на мъжката половинка е спортния сайт Sportal.bg.  Сайт, в който може да се насладиш на футбол, тенис , фитнес  и нека не забравяме, някоя друга готина мадама… И всъщност Мтел са включили в цифровата си телевизия sportal  като канала влиза във всички пакети на телекома, демек не е нужно да кихнеш само разширен план, за да дебютираш и ти със sportal .Има го дори и в икономичните пакети. При това каналът е безплатен ,не е нужно да плащаш за него, ако искаш да го имаш .Виваком за това мое удоволствие не са се погрижили, предлагат ми филмов канал, но се оказва че трябва да си платя за него около 2 лева ,ако искам да го добавя. Ясно е, че си на далавера, ако човек реши да се отдаде на спортния канал,вместо филмов . Ако все пак искаш да не пренебрегваш половинката си, можеш да й предложиш домашна видеотека със заглавия не за подценяване и то за целия април- Джеймс Бонд например . А ако  в спор се превърне телевизора, не се тревожете аз ще си гледам спортал, а тя Джеймс Бонд през смартфона или таблета, понеже благодарение на напредъка на технологиите Мтел са осигурили услугата  Мтел Мулти ТВ.  Е. наистина вече с тази услуга ме убедиха, че мислят повече за мен. Нали новото им мото е Повече за теб...;), та с половинката ще сме квит. Поразрових се да видя какво точно представлява тази услуга и видях, че у нас тя е първата по рода си, като първоначално можеш да я тестваш, да видиш кък ще върви.  И за моя голяма учуда тази услуга е валидна дори и в wi-fi мрежите, а трафикът по 3G-то ти е напълно безплатен .Останах зашеметен от това Мтел Мулти ТВ.  Обобщено с нея се кефиш на музика, филми, новини през смартфона си, таблета си или компютъра си, дори и когато си в движение, тоест по всяко време и на всяко място . Та мисля си, щом като тази услуга можеш първо да я тестваш, дали да не я пробвам… така окончателно ще реша на кой канал да превключа.