Мъжете гледат първо гърдите на жените и след това лицето им

Мъжете гледат първо гърдите на жените и след това лицето им. Това потвърждава научно изследване - близо половината от мъжете (47%) са в тази група. Освен гърдите в списъка на мъжкия поглед са талията и ханша. По-малко от 20 на сто от мъжете гледат женското лице. Освен че първо гледат бюста мъжете и най-дълго се задържат на него. 
 
Мъжкият поглед е прикован към гърдите десет секунди повече от другите части на женското тяло. Учените свързват това поведение с еволюцията, защото жените с голям бюст и тънка талия имат повишено ниво на женския хормон естроген. Някой от учените смятат, че мъжкия поглед се задържа по-дълго на тази част от тялото, защото единствено гърдите естетически са интересни.
 
Проучването е направено в университета в Уелингтън, а на участниците са показвани снимки на жени, като дигитално са променяни гърди талия и ханш. Използвани са и камери, с които се е следяло движението на очите. Освен това учените открили, че на мъжете им е необходимо 0,2 секунди, за да „измерят” фигурата на жената, а също така, че малко гледат ръцете, колената и стъпалата.