Мезотерапията - заслужава ли си?

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, популярността й не спира да расте. Всеки е чувал за нея, но не всеки я е изпитал върху себе си. Заслужава ли си да приложим тази процедура върху тялото си?
 
Терминът "мезотерапия" идва от гръцки: "mesos" – среден и "therapeia" – терапия. Мезотерапията е инвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която в средния пласт на кожата се инжектират разтвори от медицински или хомеопатични средства, растителни екстракти, витамини, минерали, аминокиселини и др. 
 
Мезотерапията се използва в областта на лицето и шията за дълбоко подхранване на кожата, чрез вкарване на специални вещества-хиалуронова киселина, ретинол, витамини, микроелементи, прекурсори на килагена и еластина и др. Те са предназначени за повишаване на еластичността и хидратацията в дермата, които са намалели с възрастта и под въздействието на външни фактори.
 
Мезотерапията представлява интрадермално инжектиране на различни коктейли от хиалуронова киселина, витамини и микроелементи, които действат директно върху кожата. Те имат за цел нейното изглаждане, удебеляване на дермата, подобряване храненето на кожата, подобряване цвета и текстурата и предотвратяване образуването на бръчки, стягане и лек лифтинг ефект. 
 
Тази терапия се препоръчва:
 
- за подобряване еластичността на кожата
- превантивно срещу отпускане на млада кожа
- за стягане на отпусната кожа след диети
- за изглаждане на бръчки
 
 
Meзотерапията се прилага и при  за премахване на целулит и стрии, за оформяне контурите на тялото. Мезотерапията дава резултати, защото достига до по-дълбоките нива на целулита, а не само до външните симптоми. Процедурата може да премахне целулита от краката и задните части, да ви избави от портокаловия вид и да изглади контура на кожата. Мезотерапията се използва за редукция на килограми и за оформяне контурите на тялото. Елиминира нежеланите натрупвания на мазнини и изглажда кожата.
 
Само сега може да се възползвате от промоционален пакет за 4 процедури мезотерапия в МБАЛ Скин Системс: https://www.ofertomat.bg/Paket-ot-4-protseduri-mezoterapia-Samo-za-380-lvot-Bolnitsa-za-plastichna-i-estetichna-hirurgia-SkinSystems-p4597.html