Мащабна изложба отбелязва 50-годишния юбилей на "Ролинг Стоунс"

Половин век на сцена!  Легендартните „Ролинг стоунс“ отбелязват своята годишнина с откриване на голяма ретроспектива изложба в лондонската галерия „Саачи“.

Тя включва над 500 експоната, сред които сценични костюми, албуми, снимки, постери и неиздавани песни на групата.

Изложбата носи името „Есхибиционизъм“ и включва също творби на Анди Уорхол, Александър Маккуин и Мартин Скорсезе, китари на Кийт Ричард и Рони Ууд, барабани на Чарли Уотс, ръкописи с текстовете на песни на Мик Джагър, фотографии от ранни детски години, от студийни сесии, концерти, интервюта и много други колекционерски материали. Специално изложбено пространсво е отделено за оригинални китари на музикантите, 3D интерактивно шоу пренася посетителите на легендарния концерт в Хайд Парк през 2013 или бекстейдж с бандата.  Сред по-куриозните неща са възстановка на първия апартамент, който младите "Ролинг Стоунс" са делили в Челси , където е възпроизведена дори миризмата на любимото ястие на Мик Джагър – „пиле тандури“

.

Три години е отнело организирането и подреждането на материалите за експозицията. За откриването на червеният килим пристъпват не само настоящите членове на бандата – Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рон Ууд и Чарли Уотс. Специално пристига и напусналият през 1993г.  легендарен басист Бил Уаймън.

Мегашоуто на стойност 4 милиона британски лири заема 9 помещения от „Саачи“, изпълвайки двуетажната сграда на галерията. „Ексхибиционизъм” ще бъде в Лондон до 4 септември, след което ще тръгне на обиколка в 11 града по света за четиригодишен период.


Освен изложбата има и друга новина, която вълнува меломаните - задава се нов албум на "Ролинг Стоунс"! През декември миналата година Кийт Ричардс сподели, че вече планират линията, която ще следва албума, макар и без да посочва дати. По същото време, Мик Джагър изказва задоволство от демо версиите, които вече са направили, а Рон Ууд издава, че в момент на вдъхновение са записали 11 блус парчета.

Стискаме палци 2016 да е годината, в която албума ще е вече на пазара.