Мария Бакалова става „Посланик на дестинация България”

Придобилата особена популярност напоследък българска актриса Мария Бакалова стана "Посланик на дестинация България" и получи почеен знак от Министерството на туризма.

Тя е гостувала в Министерството на туризма едва два дни след участието си на филмовия фестивал в Кан. Бакалова е новото лице на Бранд България, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, посочват от ведомството.

По време на церемонията актрисата подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират. "За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им", каза тя.

И допълни, е природата и архитектурата ни са изключително красиви и ги преоткрива всеки път, когато се завръща у дома. "Трябва да позволим на хората да почувстват България", призова Бакалова.

Именно тя е първата българска актриса, номинирана за "Оскар" на Американската филмова академия заради ролята си във филма "Борат 2".