Любимият коктейл на кожата - мезотерапията

Понякога кожата на лицето и тялото не е в пълния си блясък, изглежда суха, подпухнала и раздразнена. Това е по-често срещано през зимния сезон, но има и неприятни случаи през останалото време от годината, които не търпят отлагане. Истината е, че понякога кремовете и серумите не могат да повлияят така, както една вълшебна процедура - мезотерапия!

Мезотерапията е метод, чрез който в повърхностните слоеве на кожата се инжектират различни видове витамини, минерали и аминокиселини. Често те биват комбинирани с хиалуронова киселина. Тази процедура се изпълнява като профилактика срещу стареенето на кожата на лицето, ръцете, деколтето, бедрата и други. Премахват се също така и следите от умора, стрес, натрупано напрежение, акне и различни мастни образувания по тялото. 

Важно е да се отбележи, че мезотерапията е безболезнена, а резултатите настъпват най-скоро седмица след първото прилагане и остават за дълго. 

Както по-горе споменахме в кожата се инжектират витамини и минерали - на тях се дължи подмладяващият и освежаващ ефект. Те активизират производството на еластин и колаген от кожата и възстановяват водния баланс. 

Лекарите сочат, че за постигането на перфектни резултати са нужни пакети от по 2-3 процедури за лицето и 4-10 за тялото. Разбира се, точният брой зависи изцяло от това какъв е вашият случай и желания.

Полезни трикове и съвети:

  • 24 часа преди процедурата не е препоръчително да се приемат някои вещества. Кои са тези забранени вещества?  Като такива могат да се посочат аспирина и всякакви други съдоразширяващи лекарства, както и различните видове алкохол. В определени случаи приемането на подобни вещества преди мезотерапия може да доведе до неприятни последици за вашето здраве. За да бъде процесът безопасен е добре преди да предприемете каквото и да е да се консултирате със специалист.
  • Важно е да се знае, че процедурата не се извършва по време на менструация.
  • Няколко часа след мезотерапията не е препоръчително да нанасяте грим и да мокрите третираните зони.
  • 48 часа след процедурата дерматолозите съветват  да не се подлагате на физическо натоварване, което да предизвика зачервяване. Също не е желателно и посещението на сауни или солариуми.

Мезотерапията не се препоръчва в следните случаи: ако очаквате рожба, кърмите, ако имате автоимунно заболяване или сте алергични дори и към една от съставките. 

Тъй като обичайните методи за справяне с тези проблеми са най-често бавни или неуспешни в даването на резултати, мезотерапията се счита за бъдещето на естетичната медицина!

За повече информация, относно процедурата, може да се обърнете към специалистите на МБАЛ ‘’Скин Системс’’.