Кога е най-подходящата възраст за корекция на ушите?

Външното ухо на човека служи не само да насочва звуковите вълни и да формира слухът, но и представлява важна част от впечатлението, което правим на околните. То е една от най-запомнящите се човешки черти.
 
Щръкналото ухо лесно може лесно да се коригира по оперативен път. 
 
Според различните автори най – ранния срок за намеса е от 4 до 6 годишна възраст. За деца под 10 годишна възраст се прилага обща анестезия, докато за по – големи местната анестезия е достатъчна. Хрущялът на ухото е елстичен и затова трайната корекция на ъглите и пропорциите изисква намеса върху него. Различните оперативни техники използват достъп по задната или външната повърхност на ухото.
 
Всеки случай е индивидуален, за това най-доброто решение е консултацията със специалист. Един от най-добрите специалисти при подобни интервенции е д-р Милко Ковачев, началник отделение "Пластично-възстановителна и естетична хирургия" в МБАЛ Скин Системс.
 
Повече информация за процедурата може да прочетете на посочения линк: https://www.ofertomat.bg/Korektsia-na-ushi-za-1700-lv-ot-Bolnitsa-za-plastichna-i-estetichna-hirurgia-SkinSystems-p4810.html