Кападокия – разходка във въздуха, но не само

Кападокия- мистична, интересна, вдъхновяваща.

Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посетите повече от веднъж.

Балоните с горещ въздух беспорно е най-популярната атракция в Кападокия.Пейзажната гледка е вълнуваща и неповторима. Не е евтино удоволствие, но си заслужава да се види.

Не пропускайте да посетите и Аванос- градчето на керамиката. Тамошните майстори често привличат вниманието Ви като приканват да направите свое собствено глинено изделие.

 

Град Юргюп е най-големият и най-добре развитият град пълен с магазини, кафета, ресторанти и хотели. Известен е с виното си, както и с нощния си живот – някои от пещерите са превърнати в нощни заведения.

Ючхисар пък се води най-красивита точка в Кападокия От крепостта, която е и най-голямото скално образувание в района, се открива прелестна гледка към цялата местност. Има издълбани в скалите църкви, както и жилища.

В Кападокия има много подземни градове, но два са най-известни и най-посещавани – Деринкую, който е най-дълбокият (около 8 подземни етажа) и Каймакли, който е най-широкият. И в двата няма указателни табели, така че е препоръчително да сте с водач.

Чудесата на Кападокия не свършват до тук. За да усетите нейния дух, не се колебайте да си подарите почивка до там.