Как да предпазим и съхраним кожата през зимата?

Пухкавият сняг, разходките навън и уютното време, прекарано у дома с чаша топъл чай имат своя чар, но истината е, че студът в комбинация със силно изсушаващия въздух на парното или климатика могат да се отразят много негативно на кожата ни, ако не полагаме правилни грижи през този период.

През студеното време естествената липидна бариера на кожата се нарушава, в резултат на което се обострят розацеята, акнето, себорейният дерматит, атопичният дерматит, псориазисът, екземите.

Повечето симптоми се изразяват със зачервяване и лющене, придружени със сърбеж. Избягвайте рязката смяна от много студено на много топло и използвайте по-мазни козметични продукти с богати на липиди емолиенти. Още една превантивна мярка е избягването на синтетични и вълнени дрехи, защото те задълбочават кожните проблеми.
За да не се нарушава естествената защитна бариера, е добре когато се почиства лицето, да се използват меки гелове без съдържание на сапун, алкохол и оцветители.

Препоръчителните процедури през зимния период са хидратиращи терапии, мезотерапии, както и всички по-абразивни терапии, лазерни процедури и фраксел. Те са идеални и като превенция на хиперпигментациите.

Не забравяйте, че всеки възникнал проблем трябва да бъде консултиран и лекуван от дерматолог. Често пъти състоянието може да наложи медикаментозно лечение.

За повече информация: https://skinsystems.bg/bg