Как да преборим глада за сладко

Забелязали ли сте как всеки следобед ви се дояжда сладко? Човек може да си позволи, но при някои хора това се превръща в навик, водещ до неутолимото желание за похапване на сладка вкусотийка.Започваме да се оглеждаме за бисквити, вафли, пастички и сме готови да пометем всичко, което е наоколо.

Първоначално сладкишите ни дават усещане за спокойствие, повишават настроението, но в последствие започват да се усещат и техните негативни въздействия и угризения.Богатите на преработена захар сладкиши вредят на цялото ни тяло. Те могат да са причината за безсънието ви вечер, както и за проблеми с теглото, кожата, косата, ноктите.Затова можем да намерим няколко ефективни начина за справяне с това. А намери ли веднъж този въпрос решение, считайте че от тук нататък ще имате желание за спорт, а защо не вместо да похапнем сладко, да си направим някоя друга козметична процедура.

И така на първо място спокойно може вместо сладко да хапнете плодове. Особено пролетно-летните са много добър избор- череши, малини, круши. Второ, опитайте се да излъжите глада за сладко с чаша чай и мед. Просто намерете своя вкус спрямо уханието им и бързо ще забравите за сладкото. Трето- вземете си кратка пауза за чист въздух. Причината да посягате към сладкишите следобед се дължи и на умората, която настъпва още по-сериозно към края на работния ден. Но, ако се раздвижите поне за 5 минути и се разходите до прозореца или терасата, ще почувствате приток на сили и без да хапвате от любимите си сладки.Четвърто- повишеното ниво на стрес също стои в основата на вълчия апетит за сладко. Ако започнете да тренирате активно или си намерите разтоварващо хоби, вероятно желанието ви да го изядете ще намалее.И пето- ако се храните рядко, има по-голям риск да ви се прияде сладко следобед. Но, ако похапвате по-често в по-малки количества, този проблем ще изчезне.

Постарайте се да следвате тези правила и ще се убедите сами в резултата.