Как да поправим нанесените щети от лятото?

Лятото е вече само спомен, но безгрижните дни на слънце са оставили следи по кожата на лицето. Преходът между сезоните е най-подходящ да започнем подготовката за студените месеци, които и да не ни се иска са близо.

Как да поправим нанесените щети от лятото?

През лятото кожата е с удебелен повърхностен слой вследствие на ултравиолетовите лъчи. Възможно е да са се получили неравности, да се е появила хиперпигментация, да са се запушили пори и да са се появили малки пъпчици. Наблюдава се и задълбочаване на бръчиците пак вследствие на слънцето.
Именно затова есента е най-подходящото време да се направи пилинг. По този начин кожата ще стане бляскава, сияйна и по-млада. Тя ще се освободи от мъртвите клетки, ще се подобри кръвообращението и ще се стимулира процесът на обновяване на клетките. Пилингът действа и по-дълбоко на колагена на съединителната тъкан. Това спомага за задържане на повече вода в клетките и така кожата се хидратира. Изглежда по-сочна, по-свежа и по-млада.

Ако кожата е мазна, с разширени пори и/или има акне, тогава са подходящи пилингити със салицилова киселина, но това трябва да се прецени от специалист-дерматолог, за да се знае дали трябва да се направи повърхностен, средно дълбок или дълбок пилинг.

Хидратацията е задължителна. Различните видове кожа се нуждаят от специфична терапия. За всяка кожа в зависимост от това какъв фототип е, дали е смесена, нормална, или мазна, има определен подходящ продукт. Важно е да се знае, че козметиката има поддържаща функция при грижата за кожата.
Козметичните процедури, на които е желателно да се подложите преди да дойде зимата са пилинг, мезотерапия, а в късната есен може да се започнат и лазерни процедури.
Състоянието на кожата се обуславя от начина на живот, затова, грижата за кожата е динамичен и продължителен процес, съобразен с индивидуалните нужди на всеки.

За повече информация:
https://www.omed.bg/Iglena-mezoterapia-za-lechenie-na-akne-ot-MBAL-Skin-...