Как да подготвим кожата за есента

След пиршеството на лятото кожата може да страда от „депресия“ през есента. Ако я усещате дехидратирана, раздразнена и с неравен тен, е добре да я подготвите за есента.
Хладните месеци са перфектното време за възстановяване на кожата и можем да се отдадем на разкрасяващи терапии, които не са позволени през лятото.

След почивните дни е добър вариант да започнете с ексфолиращи лечения, които ще премахнат мъртвите кожни клетки и ще минимизират видимостта на обезцветяване, което е резултат от прекомерното излагане на слънце. Ексфолирането помага да се възстановят гладкостта, мекотата и равномерният цвят на кожата.

Кожа, която е уморена от излагането на слънце, има липса на хранителни вещества. Прилагайки подходящи регенеративни лечения, можем да й набавим правилното количество витамини, минерални и мастни киселини. Това ще заздрави вътрешните структури, ще увеличи еластичността и ще подобри цялостния й външен вид.

Комбинацията от горещина, изгарящо слънце и солена вода допринася за намаляване нивото на хидратация. Затова предприемете терапии, които са силно овлажняващи. Струва си да си спомните, че поддържането на правилното подхранване на кожата е важно и обуславя цялостното й състояние и вид и през зимата.

Есенната грижа за кожата означава и дейности, целящи защитата й. Този път става дума за защита не от силното слънце, а от студа, вятъра, киселинния дъжд, токсините и сухия въздух в затоплените стаи. Козметиката с емолиенти като масла, благодарение на които кожата ще бъде красива и здрава дори през есента, трябва да бъде сред продуктите Ви под ръка.

За повече информация:
https://drkrahtova.com/about-our-shop/