Как да освежим косата и кожата през зимата в домашни условия

Зимата е приятен сезон. Всички я обичат заради многобройните празници, топлите вечери и пухкавия сняг. За жените, обаче зимата се оказва не чак толкова любима. По-суетните дами ненавиждат студеното времe заради факта, че ниските температури оказват влияние върху вида на кожата и косата им. Но не случайно пазарът за козметични продукти ни поднася огромно изобилие от продукти за справяне с този проблем. Всички те се стремят да подхранят изтощената кожа и коса.

Не е задължително обаче да се ровим в палитрата от марки, които предлагат решение за това. Понякога на помощ могат да ни дойдат и съвсем простите етерични масла.

С голяма полза може да ни послужи например маслото от мента. То е много полезно и определено помага в грижата за косата и кожата, особено в студените месеци. Етеричното масло от мента има много мощни антибактериални свойства. То подпомага регенерацията на клетките, овлажнява, потиска възпалението и подхранва.

Ментовото масло ни идва на помощ и се оказва много подходящо за напукани устни. За целта можем да смесим три супени лъжици какаово масло, две супени лъжици кокосово масло и дванадесет капки масло от мента. Загряваме сместа на водна баня, докато се разтопи. След това прехвърляме в подходящ съд с капак и използваме, след като се охлади напълно.

През зимата косата от мазна става още по-мазна заради студеният въздух или вятър. Но маслото от мента абсорбира излишната мазнина и прави косата и скалпа балансирани. Важно е косата да бъде добре хидратирана през зимата, за да е здрава. Маслото от мента подхранва, освен че овлажнява в дълбочина. За целта можем да смесим дванадесет капки ментово масло в 500 мл. зехтин. След което масажираме скалпа с получената смес веднъж седмично. Оставяме да подейства няколко минути преди да измием.

Леденият въздух предизвиква още по-повишено омазняване при някои видове кожа. За да го стопирате и балансирате,отново използвайте масло от мента. Достатъчно е да почиствате лицето с памучен тампон, напоен с 4 капки етерично масло от мента всяка вечер.

Не се колебайте да пробвате някои от тези домашни рецепти за по-красива кожа и коса, ако имате проблем с тях. Етеричните масла винаги са действали добре на всеки човек.