Как да направим погледа си по-изразителен?

„Очите никога не лъжат” – със сигурност сте чували този израз. 

Погледът на един човек изразява до голяма степен неговата същност. Специалисти по невербална комуникация твърдят, че изразът на очите е по-важен от останалите сигнали, които тялото издава (например скръстени крака, движение на ръцете, поза и т.н.).

Когато човек не смее да погледне събеседника си в очите, това говори за липса на увереност по една или друга причина. И обратното – прямият и директен контакт очи в очи показва решителност и твърдост.

Тоест, ако се чувствате плахи и нерешителни, първото нещо, върху което трябва да поработите, е погледът.

Жените са облагодетелствани в този случай, тъй като биха могли да си помогнат и с разкрасителни средства и процедури. Разбира се, най-важно е вътрешното усещане, но с някои beauty трикове, уважаеми дами, бихте могли да направите погледа си по-изразителен и по-уверен. А както вече казахме, това ще повлияе на излъчването ви като цяло.

Не бива да правите грешката да си слагате твърде много грим с идеята да направите погледа си по-изразителен. По-скоро ще постигнете обратния ефект.  Лек и почти незабележим макиаж е далеч по-добра идея, особено за ежедневието.  Разбира се, ако става дума за специален случай, правилата са по-различни. И тогава обаче не се увличайте много. По-скоро трябва да подчертаете естествените си форми, отколкото да изрисувате лицето си натрапчиво.

За красотата на погледа са важни и клепачите.  Когато те са свежи и без торбички, погледът също е по-привлекателен.  Ето защо, ако клепачите ви са отпуснати и натежали, е хубаво да не оставяте нещата така.  В такава ситуация е подходяща е процедурата блефаропластика, естетична корекция на клепачите.

Повече за интервенцията можете да научите тук:

https://skinsystems.bg/bg/department/blefaroplastika