Изразената асиметрия на млечните жлези е козметичен дефект

Разположението както на външните, така и на вътрешните органи от двете страни на тялото невинаги е напълно пропорционално. Гърдите не правят изключение от това правило и рядко са напълно симетрични при жените.

В действителност асиметрия се наблюдава практически при всяка жена, като почти винаги лявата гърда е малко по-голяма от дясната. Гърдите започват да нарастват около 2 години след първата менструация и продължителността на този период е обикновено между 4 и 6 години. Женските полови хормони естрогени са основният фактор, оказващ влияние върху тяхното развитие. Ако в организма се появи някакъв фактор, който да прекъсне производството му, настъпват промени във формирането на гърдите.

При някои жени, асиметрията на гърдите е съществена. Това се нарича асиметрия на млечните жлези и има различна изразеност. Състоянието не е заболяване, а козметичен дефект и може да се отстрани чрез козметична корекция. Разликата между тях може да се дължи на:

- по-малък обем на едната гърда (хипоплазия - забавено развитие)
- по-голям обем на едната гърда (хипертрофия)
- дефект в ареолите - проблем в обема или формата им
- различен диаметър на ареолите
- увисване (птоза) на едната гърда и по-голям обем на другата
- увисване на едната гърда, а другата е в норма
- птоза на двете гърди
- увеличаване размера на едната гърда (хипертрофия) и забавяне в развитието на другата (хипоплазия)

Тези разлики са нормални, но влияят на женското самочувствие значително. Жените често се срамуват от партньора си и нямат желание за осъществяване на полови контакти. В голяма част от случаите асиметрията на гърдите довежда до емоционален срив и загуба на вяра в себе си. За тези, които се чувстват неловко, естетичната хирургия предлага задоволително решение на проблема. Жените, обръщащи се за помощ към пластичните хирурзи не трябва да се срамуват, нито да изпитват неудобство, тъй като много други жени страдат от същия проблем.

Корекцията на гърдите, в този случай, неизбежно води до подобряване качеството на живот, тъй като жената се възприема като пълноценен и завършен човек.

За повече информация посетете следния линк:
https://www.omed.bg/Podari-si-samochuvstvie-Ugolemavane-na-bust-s-implan...