Грижа за кожата след лятото

Лятото е към своя край и кожата ви го усеща. През есента тя има нужда от специални грижи, за да възвърне своята свежест и мекота. Слънчевите лъчи ви дават така желания бронзов тен, но те имат и негативни последствия. След лятото кожата е безжизнена и суха, губи своята еластичност и нежност, увеличават се фините линии и се появяват бръчки и пигментни петна. Усещането за опънатост, дори сърбеж и лющене са типичните признаци на дехидратираната кожа.

Заличаването на следите от горещите дни е едновременно и подготовка за зимните месеци, по време на които кожата е изложена на студ и вятър.

Независимо от типа на кожата – мазна, суха или комбинирана, тя винаги има нужда от хидратация. За младостта и свежестта на лицето от изключително значение е хиалуроновата киселина. Тя е този компонент на кожата, който е отговорен за набавянето и натрупването на вода. Една от основните причини за преждевременното стареене е драстичното намаляване на хиалуроновата киселина. Тя осигурява интензивна хидратация, подпомага задържането на влага и поддържа естествените защитни функции на кожата.

За повече информация посетете следния линк:
https://www.omed.bg/Iglena-mezoterapia-na-litse-ot-MBAL-Skin-Sistems-p60...