Google Translate вече превежда глас в реално време

Популярната услуга Google Translate вече превежда глас в реално време, но засега функцията е достъпна само на осем езика. Google работи по тази опция няколко месеца, като през януари новият режим беше демонстриран публично от компанията, а днес вече е готов за дебюта си. 

Най-новата функция се нарича Transcribe и е достъпна за приложението на Translate за Android. Услугата може да "слуша" говора на човек и да го превежда в писмен вид като забавянето е минимално. Засега може да се превежда между следните езици: английски, френски, германски, хинди, португалски, руски, испански и тайландски като вече се работи и по добавянето на още езици. 

За да използвате новата опция, трябва да обновите приложението на Google Translate за Android до най-новата версия, след това натискате бутона Transcribe, който ще ви отведе към отделна страница за избор на езицитие. Преводът започва при натискане на иконата с микрофон. Функцията все още се активира поетапно за потребителите, затова не всички имат достъп до нея. Но без съмнение работата на приложението става все по-добра с времето и все повече езици ще бъдат добавяни. Надяваме се, че в скоро време и българският език ще е сред тях.