Google Maps разкрива леговището на БАТМАН

Искате ли да посетите дома на Батман? Най-голямата търсачка в света ни кани да се разходим чрез Google Street View из леговището на митичния герой.

Като част от рекламната кампания на филма „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", паралелно със световната премиера, Google Maps дава възможност на интернет потребителите да открият и разгледат не само имението на Брус Уейн, но и да надникнат в „Бат-пещерата“.

 

Макар и Брус Уейн да е известен като милиардер алтруист от Готъм Сити, координатите от Google Maps ни показват, че в реалния свят местоположението на къщата на Уейн е в Орион Тауншип, Мичиган.

Ако отделим време да разгледаме внимателно „Бат-пещерата“, ще открием цял арсенал от бат-оръжия и бат-технологии. Можем да видим паркиран легендарния батмобил, новата броня на Батман или пък костюма на Робин, който очевидно Брус съхранява в памет на своя приятел.

Филмът се върти едва от няколко дни по световните екрани, но вече дава заявки да се превърне в един от най-доходоносните, надвишавайки почти веднага границата от половин милард долара приходи.

Явяващ се продължение на историята за Супермен от „Човек от стомана“ (2013), „Батман срещу Супермен” е четвъртият най-добре стартирал филм в историята на киното, като пред него се нареждат само „Междузвездни войни 7”, „Джурасик свят” и последната част от поредицата за Хари Потър.

Възраждането на супергероите в киното е част от поредицата филми „Разширената вселена на ДиСи“, продуцирана от студиото Уорнър Брос и базирана на историите от ДиСи Комикс. Следващите планирани са „Жената-чудо“ и „Лигата на справедливоста: Първа част“ (2017); „ Светкавицата“ и „Аквамен“ (2018) ; „Шазам“ и „Лигата на справедливостта: Втора част“ (2019) ; „Киборг“ и „Корпусът на Зелените фенери“ (2020)