Fantasy Bra – бельо за милиони

Годишното шоу на американската компания за дамско бельо Victoria's Secret е най- чаканото събитие в света на модата. Зрелищният спектакъл събира публика и зрители от цял свят, дефилират най-успешните модели, а на сцената се изявяват световно известни артисти.
Кулминацията на ревюто е представянето на уникален сутиен, наречен Fantasy Bra за милиони долари. Всяка година различен "ангел" има честта да представи уникалния модел.

Тази година Fantasy Bra е обшит с почти 9000 скъпоценни камъни и е на стойност 3 милиона долара. Моделът носи името Bright Night Fantasy Bra, позлатен е и върху него са инкрустирани диаманти и смарагди. Той беше представен от 25-годишната Жасмин Туукс.

През годините стойността на луксозното бижу е варирала от 2 до 15 милиона долара. Ето и част от супермоделите, украсили телата си със скъпоценния сутиен:

2015, Лили Олдридж

Името на модела е Fireworks Fantasy Bra. Скъпоценният сутиен е на стойност 2 милиона долара. Бельото е изработено от 6500 скъпоценни камъни като за създаването му са били необходими 685 часа труд.

2014, Алесандра Амброзио и Адриана Лима

През 2014 г. бяха показани два сутиена, носещи името Dream Angels Fantasy Bra. Всеки на стойност 2 милиона долара долара и обсипан с близо 18 хиляди скъпоценни камъни - рубини, сапфири, диаманти, инкрустирани с 18-каратово злато.

2013, Кандис Суейнпоъл

Освен, че е избработен от 18-каратово злато, Royal Fantasy Bra е украсен с 4200 рубина, сини и жълти сапфири и диаманти, а допълнителен блясък му се придава от висящия в средата 52-каратов крушовиден рубин. Цената му е 10 милиона долара.

2012, Алесандра Амброзио

Floral Fantasy Bra е на стойност от точно 2,5 милиона долара. Украсен с 5 200 скъпоценни камъни - бели, розови, жълти брилянти, аметисти, сапфири и рубини в съчетание с 18-каратово розово и жълто злато.

2011, Миранда Кер

Уникалният Fantasy Treasure Bra струва 2.5 милиона долара. Той е инкрустиран с близо 3 400 диаманта, с общо тегло от 279 карата. За изработката му са били необходими 500 часа работа.

2010, Адриана Лима

Bombshell Fantasy Bra струва 2 милиона долара. Той е украсен с 3000 бели диаманта, светло сини сапфири и елипсовидни камъни топаз с общо 142 карата. Изработен е в светло синьо и бяло и е вдъхновен от реалното разположение на небесните тела.