Димитров не трябва да е Бейби Федерер

Брилянтен, легендарен, истински феномен в тенис. Това е Роджър Федерер. Може би много от спортистите биха искали да притежават неговата класа и постоянство. Затова за едно момчето от Хасково, което се опитва да покори тенис върховете, би трябвало да е истинска чест да го наричат Малкият Федерер.

Григор Димитров е сравняван с швейцареца заради стила си на игра. Тези квалификации по-скоро тежат, отколкото помагат на Димитров.  Лепнат ли ти екикета Baby Federer е трудно да надскочиш себе си и да показваш достойна игра.  Към момента Димитров не демонстрира  качества, каквито безспорно Федерер притежава.
Аналогиите между гениалния Федерер и изгряващата българска звезда са крайно неудачни. Показателен е фактът, че на неговата възраст Федерер е печелил титли и е наложил името си като емблема за стил, а сега Димитров чертае една кардиограма от падения и възходи.
 

Федерер е печелил 7 различни турнира поне по 5 пъти.

Федерер има поредица от 105 точки без непредизвикани грешки.

Федерер е единственият играч без пропуснат сервис на Masters 1000:

Три съвсем красноречиви факта от кариерата на Федерер, които за съжаление Димитров няма как да достигне.

Първата ни ракета не може да стъпи на малкия пръст на Маестрото. Но и не трябва да се опитва. Много по-ценно за него е да създаде големия Григор Димитров, отколкото да се опитва да бъде бледо копие на един велик тенисист. Българското момче трябва преди всичко да тренира над психиката си, която отличава добрите тенисисти от шампионите. 

Пожелавам му един ден, много скоро, да преодолее себе си и да стане модел за подражание, какъвто е големият Роджър Федерер.