Частна или държавна болница?

Темата за избора между частните и държавните болници е винаги актуална. За съжаление условията в държавните болници не се променят към по-добро. Качествените специалисти стават все по-малко, а престоят обикновено е свързан с лоши условия. 
 
Често пред пациентите стои въпроса дали да изберат частна или държавна болница. Всеки сам прави изборите, свързани със здравето му. Ако изчислим плюсовете и минусите между двете, средствата за лечение в частна болница със сигурност са оправдани, а често от финансова гледна точка разликата не е голяма.
 
Най-важно е обаче здравето ни. То трябва да бъде прироритет за всеки от нас. За това преди извършването на всяка интервенция, най-важно е да проучим при кого отиваме. Дали разполага с достатъчно опит. Дали е загрижен за пациентите си. Това обаче не винаги е достатъчно. Колкото и знания да има един лекар, модерната апаратура също е от огромно значение. А в държавните болници най-често тя липсва. Именно за това преди да направите избора между частната и държавна болница, разберете дали всички тези фактори са на лице. Не се подвеждайте по спестяването на средства, защото в един момент ако настъпят усложнения, необходимите средства ще се удвоят, а последствията за вашето здраве може да останат за цял живот.
 
Комфортът на пациента също има огромно значение. По време на престоя в болнично заведение начинът, по който се чувстваме, има значение за бързото ни възстановяване. Не пренебрегвайте удобствата, които може да получите, защото дори на пръв поглед те да имат маловажно значение, всъщност се оказва точно обратното.